Volkanik bir yapıya sahip olan diyabaz taşı, mineral yapısı ile birlikte güçlü ve aynı zamanda da estetik bir yapı malzemesi olarak bugün birçok noktada kullanılan malzemeler arasında bulunmaktadır. Genel olarak yeşil veya koyu yeşil gibi bir renk ortaya çıkaran ve beyaz beneklere sahip olduğu için farklı bir görüntü oluşturan diyabaz taşı, bugün mermer veya granit dekorasyonlarının gerçekleştirildiği tüm alanlarda benzer bir yapı ile kullanılmaktadır.
Cilalama işlemi gerçekleştirmesi ile birlikte istenilen tüm alanlarda parlak ve keyifli bir görüntü ortaya çıkaran diyabaz taşı, elbette ki kullanıma bağlı olarak belirli bir süre sonrasında tekrar temizlik ve parlatma gerektirir. İşte bir noktada firmamızın sunduğu profesyonel işlemler içerisinde diyabaz taşı cilalama hizmeti yer almaktadır. Bu hizmet için doğal taşların tümünde uygulanan özel kristalize cila, bakım ve koruma işlemleri tercih edilir.
Diyabaz Taşı Cilalama Nasıl Yapılır?
Diyabaz taşı üzerinde yeniden parlak bir görüntü elde etmek için gerçekleştirilecek doğal taş koruma işlemlerinde bu malzemenin yapısına uygun bir şekilde özel silme cihazları ve kimyasallar kullanılır. Doğal taş üzerinde kullanılan bu kimyasal malzemeler aslında diyabaz taşı üzerinde sağlanan temizlik işlemi ardından ikinci bir aşama sayesinde cilalamanın elde edilmesini sağlar.
Cilalama işlemi hassas ve dikkatli yapılması gereken bir işlem olmakla birlikte doğal taş kristalize cila yapılırken, genellikle canlı ve enerjik görünümün yeniden elde edilmesi amaçlanır. Avrupa menşeli cihazlar sayesinde gerçekleştirilen doğal taş kristalize cila genellikle çok yoğun kullanım görülen noktalarda birkaç ayda bir düzenli periyotlar ile uygulanması gereken bir işlemdir. Çünkü bu sayede diyabaz taşı gibi hassas yapı malzemeleri, parlak ve keyifli etkisini yitirmeden korunaklı bir şekilde kullanılmaya devam edilebilir.
Diyabaz Taşı Cilalama Faydaları
Diyabaz taşı gibi yüzeylerde doğal taş temizlik ve koruma işlemleri gerçekleştirildiğinde, bu özel malzemeler daha uzun ömürlü bir kullanım için taşın doğal yapısını destekleyecek birleşimin korunmasına yardımcı olur. Çünkü bilindiği üzere diyabaz taşı kendi karakteristik yapısı ile granite benzese de kuvars bulundurmadan daha hassas bir fiziksel yapıya sahiptir. Kullanımı öncesinde patinato yapılmış yüzeylerde uygulama gerçekleştirilirken, sonrasında mutlaka doğal taş kristalize cila gibi işlemler uygulandığında,tamamen sağlam bir hale gelebilir.
Günümüzde kaldırımlar, peyzaj çalışmaları, sütunlar, duvar döşemeleri, kaplamalar gibi birçok farklı alanda kullanılan ve hassas bir yapıya sahip olan diyabaz taşı,doğal taş temizlik ve koruma sayesinde aşınmadan, çizilmeden ve lekelenmeden estetiğini koruyabilir. Bu nedenle cilalama işlemleri taşın kullanıldığı alanda mutlaka periyodik olarak yapılmalıdır.