Mimaride bir standart olarak merdiven veya kapı girişlerinde düz ve tek basamakla çıkılan daha geniş bir alan olarak sahanlık alanı bırakılır. Genellikle mermer kaplama gerçekleştirilen bu alan bir evin, binanın veya yapının giriş noktası olduğu için temiz ve estetik görünmelidir. Bu açıdan sahanlık mermer ile oluşturulduğunda, düzenli temizlenmesi ve ara ara sahanlık silim ve parlatma işlemi yapılması gerekir.
Sahanlık mermerinde silme ve parlatma işlemi gerçekleştirilirken, klasik olarak uygulanan mermer silimi ve parlatma işlemi ile hizmet verilir. Bizzat yerinde yapılması gereken bu silim işleminde sahanlığın kısa sürede temiz bir hale getirilmesi için daha küçük boyutlu makineler ve mermer silimi için kullanılan kimyasallar ile işlem yapılır.
Sahanlık Silim Ve Parlatma Ne Kadar Sürer?
Günümüzde son teknoloji ile üretilmiş ithal makineler kullanılması ve usta personeller ile hizmet verilmesi sayesinde firmamız mermer silim ve parlatma işlemlerini genellikle en kısa sürede tamamlamaya çalışmaktadır. Bu açıdan öncelikle silim yapılacak alanın boyutları ve genişliği göz önünde bulundurularak bir zaman hesaplaması gerçekleştirilebilir. Sahanlık çoğu zaman küçük bir bölge oluşturduğu için silme işlemi genellikle bir saat gibi bir süre içerisinde dahi tamamlanabilir.
Mermer silimi ve parlatma işlemi sayesinde sahanlık temizliği gerçekleştirilirken, eğer mermer, granit veya doğal taş zeminler üzerinde çok derin çizikler lekeler veya matlaşma bulunmuyorsa, klasik bir silme işlemi ardından yapılan parlatma ile aynı gün içerisinde birkaç saatte tamamlanır. Fakat kapı girişi gibi noktalarda bulunan sahanlık genellikle metal paspaslar, ayakkabılar, şemsiyelikler veya eve girip çıkan eşyaların sürtünmesi gibi noktalar sonucunda çizilebilir. Çoğu zaman daha fazla güneş gören bir yer olduğu için matlaşma problemi bulunan bu alanda sık sık lekeler yaşanabilir. Bu gibi faktörlere karşı etkili bir mermer silimi ve parlatma yapıldığında işlem daha uzun sürebilir.
Sahanlık Silim Ve Parlatma İle Doğal Koruma
Sahanlık bölgesinde mermer ve granit gibi doğal taşlar kullanıldığında, bu taşlar üzerinde yapılan sahanlık silim ve parlatma işlemleri de doğal bir koruma elde edilmesi için avantaj oluşturur. Özellikle mermer sahanlık üzerinde özel kimyasallar ile gerçekleştirilen silme işleminde lekelerin uzaklaştırılması, çiziklerin giderilmesi ve daha dayanıklı bir yüzeyin elde edilmesi sağlanır.
Silme işlemi sonrasında gerçekleştirilen cilalama yani özel parlatma sadece parlak ve canlı bir yüzeyin elde edilmesini değil aslında yüzeyin korunmasını sağlar. Doğal taşlar üzerinde gerçekleştirilen sahanlık parlatma yüzeyde ince bir tabaka ile birlikte mermerin içine işleyerek, matlaşmanın ve lekelerin daha güç oluşmasına yardımcı olur.